Μπριτζ

FacebookTwitterGoogle+LinkedInBlogger PostGoogle GmailPrintShare

Περίπου 3 δεκαετίες από την ίδρυση του τμήματος Μπριτζ, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε μια ανασκόπηση στην όλη πορεία που συνετέλεσε στο να φθάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα.

Θεωρούμε καθήκον μας να αποτίσουμε φόρο τιμής στους πρωτοπόρους αυτής της προσπάθειας ξεκινώντας από τη ψυχή του τμήματος Ιβάν Γλυκή, τον εμπνευστή και εκτελεστή αυτής της απόπειρας, καθώς και στους συνεργάτες του Τερπεζίδη Μ, Ευσταθόπουλο Σ, Δελβερούδη Σ, Θεοδούλου Α, Αμαραντίνη Φ, Κυδωνάκη Γ, Βλάχο Ε, Γλυκή Δ κ.α.

Οι δραστηριότητες του τότε Τμήματος δεν πρέπει να νομίσει κανείς ότι ήταν ασήμαντες, διότι έχει να επιδείξει μια αξιοπρόσεκτη πορεία σε Συλλογικό, Πανελλαδικό ακόμη και Πανευρωπαϊκό επίπεδο, ας μη ξεχνάμε τις συμμετοχές και διακρίσεις των μελών μας Γλυκή Ι, Βιτιάδη Α στην Εθνική Ομάδα.

Σταθμός για την εξέλιξη του Τμήματος Μπριτζ αποτέλεσε η μεταφορά του Συνδέσμου στα νέα εντευκτήρια, καθώς και η στελέχωση από τους Τρικουράκη Α. σε συνδυασμό με την ανάληψη της επίβλεψης από τους κ.κ Πολυγερινό Σ., Δελβερούδη Σ. Έκτοτε η συμμετοχή στα τουρνουά Μπριτζ υπερδιπλασιάστηκε, δρομολογήθηκε η συστηματική εκμάθηση τού Μπριτζ από επιφανή μέλη τού Συνδέσμου, αυξήθηκαν τα εβδομαδιαία τουρνουά καθώς και οι αθλητές του Τμήματος Μπριτζ.

Τη δεκαετία του 1990 το Τμήμα Μπριτζ του Σ.Α.Ε αναπτύσσεται ραγδαία καθώς το πλαισιώνουν πολλοί νέοι αθλητές και σιγά-σιγά εξελίσσεται σε έναν από τους πιο δραστήριους Ελληνικούς Συλλόγους Μπριτζ. Η συμμετοχή αθλητών Μπριτζ στις διοργανώσεις του Τμήματος μας πλησιάζει τις 7.000 ετησίως.